23 Dec 2014

AKU DAN DIRIKU

Assalamualaikum..

Ya Allah.. bertahun x melawat blog ni...teringin pulak nak menulis memalam ni sorg2.. hahaha.. orang yang lone ranger memang macam ni.. xde teman berborak, bagi tangan borak dengan hati dengan otak pon jadilah..best ape.. monolog dalaman gitu.. hahah..aku tau xde orang pon baca blog aku.. jadi best la skit menulis sorg2..hihih gilo~~ hmmm nak tulis ape malam ni ea.. haaa so far pengajian master aku dh setahun setengah.. ade lagi satu sem nak abis..sepatutnye laaaa.. tapi tgk keadaan macam x possible je nak abiskn lagi 6 bulan.. mau lagi setahun kot.. ayokkkkk bila nk abis ni... hmmm.. tula sapa suruh tak fokus? kan dh menyesal..hadoi... byk sgt yang nk dikejarkan... itu lah ini lah... sibuk dengan hal dunia banyak sangat nih.. soal hati la, perasaan la...perasan je lebih... hal akhirat xde lak nk menyibukkan diri pon... huhuhu... kna byk prepare and spend masa utk akhirat jgk nmpaknya ni... baru al urusan dunia smooth sikit... 


orang kata kalo nk bagi semangat cari harta akhirat ni kena ada partner...haaaaa apa lagi kalo bukan suami <3 cecececece... aku pon rasa macam tu... kannnn..suwet kan bila solat jemaah sama2, mengaji sama2, p majlis ilmu sama2, smua buat yg diniatakn ibadat dpt pahala...haaaa suwet idok???? TAPI!!!! nak mencapai ke tahap tu bukan mudah... memula kena cek diri kita.. amalan kita mcam mana? solat? aurat? hubungan dengan manusia? alam? pencipta? belum masuk lagi ilmu adab, iklas, redha.. macam2 wooo.. kalau semua tu belum ada atau masih kurang, kena la mula berubah dan perlu ISTIQAMAH!  bukan hangat2 tahi ayam jer. then kita selalu dengar pepatah perempuan baik untuk lelaki baik... ye betul! yang baik mmg utk yg baik.. so jangan la rasa oh aku ni jahat, confim dpt suami/isteri jahat. no no no... kalau dh sedar diri tu jahat, ape lagi... mula2 la berubah kepada yg baik... insyaAllah 1 masa nnt Allah hantar yang baik2 utk kita... pecaya janji Allah.. Allah sentiasa akan makbulkan permintaan kita... tapi antara salah 1 dr 3 cara.. 1. Allah makbulakn on da spot lepas kita minta, 2. Allah tunggu masa yang sesuai utk makbulkan pmintaan kita, 3. Allah gantikan yg lebih baik yang kita tak tau pada masa yang lebih ssuai... haaaaa... pecaya lahhhhhh~~~~

Amboi... dh macam pakar motivasi tak bertauliah pulak rasa..hahahaha...hmm seronok menaip macam xnak berenti plak...tapi keje banyak lagi..ok..fokus2... belajo pandai2 ye wahai diriku... x mau malas2... and jaga kesihatan... diet yang seimbang... ko nk kurus lagi kan...hahahaha :P



terima kasih pada diri sendiri yang rajin nak menulis walau hanya diriku yang membaca... thanks jugak untuk wifi yang super laju~~ wohoo0o0o.. Alhamdulillah Allah bagi peluang untuk menulis malam ni setelah sekian lama terkaku~~~ fuhhh..


Good nite my self~~~love u...muahhh ciket :-*
There was an error in this gadget